Només queden 74 dies

La preparació

A Igualada la festa de Reis es prepara d'una manera adequada per anar augmentant la joia i la il·lusió en els cors dels infants

Arribada patge Faruk 28 de desembre

Un dels actes cabdals en aquesta preparació és l'arribada del Patge Faruk, l'ambaixador de Ses Majestats. El dia 28 de desembre , festa dels Sants Innocents, arriba majestuosament el Patge Faruk . La mainada acompanyada de pares, avis i altres familiars, acut a rebre el gran personatge, envoltat d'una multitud de patges.

L'espectacle de l'entrada de l'ambaixador de Ses Majestats impressiona els menuts que el reben cantant l'himne : “Benvingut Patge Faruk “. El personatge, amb paraules entenedores, explica a les nenes i als nens què és el que han de fer per acontentar els seus senyors, que vénen de terres llunyanes i arribaran a Igualada al capvespre del dia 5 de gener, carregats de paquets plens de joguines.

Llibre blanc i negre
El Patge Faruk porta dos llibres: el blanc per apuntar els nens i nenes que es portin bé i el negre, on hi apuntaran els que facin malifetes. Recomana a tots els nens i nenes que siguin bons minyons, que obeeixin als pares, que facin els deures del col·legi, que no es barallin ni amb els germanets ni amb els amics, etc. Si ho fan així, tots passaran al llibre blanc i el dia 5 de gener Ses Majestats els portaran molts regals.

A partir del dia 28 de desembre el patge Faruk, parla cada dia a través de les emissores de ràdio i anomena un reguitzell de nens i nenes pels seus noms i cognoms, els retreu les seves entremaliadures i els diu que encara tenen temps d'esmenar-se i així complaure a Ses Majestats.

El dia 1 de gener al migdia els nens i nenes d'Igualada lliuren la carta al Patge Faruk, perquè la faci arribar als reis Melcior, Gaspar i Baltasar. L'ambaixador de Ses Majestats els fa unes reflexions, els dóna els darrers consells perquè el seu comportament agradi als reials personatges i si és així, els tractaran amb generositat. En la missiva demanen a Ses Majestats tot el que desitgen i els fan avinent que seran cada dia més bons minyons.

Entrega de cartes

 

Apunteu-vos per rebre missatges
Comissió Cavalcada dels Reis d’Igualada, F.P
Avís legal  |  Crèdits  |  Contactar  |  Mapa Web
Comissió cavalcada dels Reis d’Igualada