Només queden 52 dies

Les carrosses

Les carrosses actuals

“Els Reis Mags quedaren fascinats per un estel molt especial. Era una llum nova en el firmament. Avesats com estaven a observar els estels, coneixedors de les diverses formes que habitaven l'espai celeste, no podien quedar indiferents davant d'aquell fenomen.

Melcior coneixia molt bé el lloc precís per on sortia el Sol cada matí. Cada albada era una meravella de llums i colors. A l'hora de la posta, l'espectacle era magnífic.

Gaspar recordava cadascún dels astres que al llarg de la seva vida havia anat descobrint. Dibuixava les constel·lacions i els donava nom.

Baltasar passava nits senceres contemplant els estels. Mirava amb admiració la lluna, les seves llums i ombres canviants nit rere nit.

Els tres Reis eren savis inquiets, desitjaven saber què volia dir aquella nova llum. Decidits, emprengueren el viatge seguint el moviment de l'estel, cadascun des del seu país. Sempre havien sentit, tot contemplant la natura, que el seu cor s'omplia de satisfacció i de joia, malgrat els misteris que s'hi amagaven.

Quan arribaren a Betlem s'adonaren que la grandesa de l'univers era present en el nadó de l'establia.”

No ens estranyi, doncs, que en la nit de Reis se'ns encomani a tots la il·lusió i l'alegria d'aquells savis d'Orient que, seguint una estrella, trobaren a Déu.

L'admiració per la natura i la recerca que hi ha en els misteris de l'univers acompanyen els Reis en les seves carrosses. L'estrella lluminosa els guia a tots tres. L'astre Sol, la lluna i els planetes són les meravelles de la creació que els han portat fins a la saviesa.

Assumpta Claramunt Elias
(Llicenciada en Geografia i Història – Especialitat d'antropologia Cultural)

 

Història de les carrosses
Des de l'origen de la nostra cavalcada, l'any 1898 i fins al 1961, els Reis arribaven a la nostra ciutat muntats en cavalls. Va ser l'any següent, ...
Apunteu-vos per rebre missatges
Comissió Cavalcada dels Reis d’Igualada, F.P
Avís legal  |  Crèdits  |  Contactar  |  Mapa Web
Comissió cavalcada dels Reis d’Igualada