Només queden 74 dies

Història dels vestits

La cavalcada dels Reis d'Igualada es caracteritza, entre altres coses, per la vistositat dels vestits dels Reis i dels patges.

En la primera cavalcada, l'any 1898, els vestits de Melcior, Gaspar i Baltasar els van confeccionar les monges MM. Escolàpies i Mare del Diví Pastor, i les sandàlies, el Sr. Antoni Miserachs (Tonet, sabater).

En el decurs de tots aquest anys i fins ara, s'han anat renovant diverses vegades d'acord amb l'època, lloc i context. Sabem que l'any 1931 es renoven vestits i que la capa del rei negre era la que encara portava, totalment restaurada, fins a l'any 2006. Tenim dades de renovacions els anys 1941, 1948, 1962 amb l'estrena de les carrosses, i la de l'any 1987 que van ser dissenyats pels germans Josep i Emili Miramunt. Aquest mateix any es restaura la capa del rei negre.

En la cavalcada de l'any 2007 els reis estrenaven també vestits nous. La dissenyadora igualadina Sita Murt es va oferir voluntàriament i de forma totalment altruista per fer el disseny i la confecció d'aquests nous vestits i que anessin d'acord amb el disseny de les noves carrosses.

Vestit actual del Rei Blanc
La mateixa dissenyadora detalla que el vestit per al Rei Blanc és especialment elegant. Destaca que els colors que s'han utilitzat són matisats, perquè s'intenta buscar el contrast amb colors vius. Així, mentre les robes són de tons grisos i marfil, la dissenyadora juga amb la pedreria, sobretot en la corona, per donar-li un toc de color al conjunt del rei Melcior, que també està decorat amb brillantets i petites perles per fer-lo encara més elegant.
Vestit actual del Rei Ros
El vestit per al rei Gaspar és molt més sumptuós. Porta una capa daurada reversible. Els colors daurats es combinen amb tocs de color morat. Compta també amb una túnica de tul transparent brodat amb fil daurat i tota la pedreria està cosida amb el mateix tipus de fil perquè remarqui la de color negre.

Vestit actual del Rei Negre
El vestit del rei Baltasar està compost per un abric de seda natural brodat amb un coll especialment voluminós. Porta també una túnica molt espectacular com també el turbant, que llueix tres plomes blanques decorades amb brillants que, amb la llum dels focus de la carrossa, llencen reflexos de llum i color.

Vestits dels patges que acompanyen els Reis Mags

En la cavalcada de l'any 2014, es renoven els vestits dels patges que acompanyen els Reis a dalt de les carrosses.

El disseny i confecció d'aquests nous vestits el porten a terme Nuri Puigneró i Paquita Castillo, aconseguint un equilibri i harmonia amb els tres reials personatges.

En el seu disseny no hi falten els detalls que els donen l'elegància i sumptuositat necessària per acompanyar a Ses Majestats.

Vestits dels patges que acompanyen el Rei Blanc
Vestits dels patges que acompanyen el Rei Blanc

Vestits dels patges que acompanyen el Rei Ros
Vestits dels patges que acompanyen el Rei Ros

Vestits dels patges que acompanyen el Rei Negre
Vestits dels patges que acompanyen el Rei Negre

Apunteu-vos per rebre missatges
Comissió Cavalcada dels Reis d’Igualada, F.P
Avís legal  |  Crèdits  |  Contactar  |  Mapa Web
Comissió cavalcada dels Reis d’Igualada