Només queden 74 dies

Història de les carrosses

Antigament elr Reis arribaven en cavalls

Des de l'origen de la nostra cavalcada, l'any 1898 i fins al 1961, els Reis arribaven a la nostra ciutat muntats en cavalls.

Carrossa del Rei ros de l'any 1962
Carrossa del Rei ros de l'any 1962


Va ser l'any següent, el 1962, en què els Reis van arribar a Igualada en fastuoses carrosses costejades majoritàriament per aportacions particulars.

El disseny era d'Antoni Moncunill.

Aquestes carrosses van durar fins a finals dels anys 70.

Carrossa del Rei blanc de l’any 1962
Carrossa del Rei blanc de l’any 1962
Carrossa del Rei negre de l'any 1962
Carrossa del Rei negre de l'any 1962

I a començament dels 80: el 1979 el Rei negre estrena carrossa; el 1983 és el Reis ros i l'any 1984 ho fa el Rei blanc. Les tres carrosses van ser dissenyades per Josep Vilanova i Lluch.
Carrossa del Rei blanc de l'any 1984
Carrossa del Rei blanc de l'any 1984
Carrossa del Rei ros de l'any 1983
Carrossa del Rei ros de l'any 1983
Carrossa del Rei negre de l'any 1979
Carrossa del Rei negre de l'any 1979

I arribem a l'any 2004. La Comissió Organitzadora de la Cavalcada dels Reis amb el desig de voler superar-se i modernitzar-se convoca el mes de març un “Concurs de disseny de les carrosses per a la cavalcada dels Reis d'Igualada”. Dels treballs presentats va sortir guanyador el del Sr. Joaquim Budesca , de Vilanova i la Geltrú. El mateix Budesca diu que són unes carrosses màgiques però també didàctiques: volen explicar una història als nens.
Les carrosses actuals

Aquestes carrosses representen el sol (rei blanc), planetes (rei ros) i la lluna (rei negre). Tinguem en compte que els Tres Reis eren astròlegs.
El mes d'agost ja es comença a treballar en la confecció d'aquestes noves carrosses. Són les empreses Tàsias , de la nostra ciutat, i Artilugi , de Sabadell, i sota la direcció del mateix Sr. Budesca les encarregades de la seva construcció.
El cost, però, és molt elevat, i gràcies a l'aportació econòmica i desinteresada de molts particulars, comerços i indústries igualadines, com també gràcies al benefici obtingut en el concert de Rotary Igualada i la col·laboració de l'Ajuntament de la ciutat , es va poder fer realitat la seva construcció.

 

Apunteu-vos per rebre missatges
Comissió Cavalcada dels Reis d’Igualada, F.P
Avís legal  |  Crèdits  |  Contactar  |  Mapa Web
Comissió cavalcada dels Reis d’Igualada