Només queden 74 dies

Història de la carta

Evolució cartes
L'origen de la carta als Reis en la nostra festa va estretament lligat a la primera Cavalcada.

Ja en la primera Crida, l'any 1898, en fa referència: “Apa, nens y nenas-nines, feu las cartas desseguit, perque us omplin las botinas los tres Reys aquella nit”.

Aquesta carta es dipositava a les bústies que llavors hi havia al Centre Catòlic; entitat que organitzava la Cavalcada del Reis fins a l'any 1936. Hi havia temps per fer-ho de l'1 de gener al dia 4. D'aquí ve la tradició de portar cada any la carta al Patge Faruk el primer de gener.

De l'any 1941 al 1948, es dipositaven a les bústies del “Centro Nacional” i a partir del 1949, l'1 de gener sortien dos heralds pels carrers d'Igualada per donar a conèixer el pregó dels Reis i a la vegada recollir les cartes. També i fins a l'any 1951 es podien dipositar a les bústies. És des de l'any 1952 en què el Patge Faruk rep personalment aquestes cartes per fer-les arribar a SS. MM. els Reis d'Orient.

Per tal de fer-ho més adequat, aquest mateix any 1952 la Comissió organitzadora de la Cavalcada va editar un model de carta. Aquestes cartes estaven adreçades al Patge Faruk i constaven de paper i un sobre amb segell amb la foto del Patge Faruk o bé dels Tres Reis. Més endavant es va anar canviant el disseny fins a l'any 1983, en què es va canviar totalment el format per fer-lo més pràctic. Aquest format durarà fins a l'any 2000 i a partir d'aquest any s'ha variat lleugerament, conservant, però, el destinatari: Suplicada al Patge Faruk per a SS.MM. els Reis d'Orient.
Apunteu-vos per rebre missatges
Comissió Cavalcada dels Reis d’Igualada, F.P
Avís legal  |  Crèdits  |  Contactar  |  Mapa Web
Comissió cavalcada dels Reis d’Igualada