Només queden 74 dies

Biografia de Lluís Valls i Soler

Lluís Valls amb el Patge Faruk (1951)
Lluís Valls amb el Patge Faruk (1951)
Va néixer a Igualada el 29 de maig de 1913. Amb la seva família va traslladar-se a viure a Barcelona l'any 1956, on va residir fins el dia de la seva mort.

Home dedicat plenament a l'escola. Mestre per vocació. Professor d'Història i Literatura, tant a Igualada com a Barcelona. Abans de jubilar-se treballà amb els Germans Maristes. Vinculat estretament a l'Escola Pia de Catalunya: germà d'un gran escolapi, el P. Magi Valls, i pare d'un altre escolapi.

En la seva vida a Igualada fou un gran impulsor de la Cavalcada dels Reis, amb l'objectiu de fer feliços a tots: petits i grans. Creador l'any 1943 d'un personatge que encara és vivent a Igualada: el Patge Faruk. L'any 1953 li va escriure la lletra de l'himne. El 28 de desembre de l'any 1987 encara participa en un dels actes de la festa dels Reis d'Igualada, concretament en el comentari de la presentació del llibre Retalls d'Història dels Reis d'Igualada.

Va morir a Barcelona el 28 de desembre de 1991, precisament el mateix dia en què cada any té l'arribada a la capital de l'Anoia el Patge Faruk.

Apunteu-vos per rebre missatges
Comissió Cavalcada dels Reis d’Igualada, F.P
Avís legal  |  Crèdits  |  Contactar  |  Mapa Web
Comissió cavalcada dels Reis d’Igualada