Només queden 74 dies

Missatge any 2008

Reis d'Igualada 2008

 

Hola, molt bona nit. Els meus companys m´han designat a mi perquè us adreci unes paraules.

Ens omple d´alegria aquesta gran rebuda que ens feu cada any els igualadins i igualadines, i tots els visitants procedents d´altres poblacions que sou aquí, sobretot els nens i nenes, veritables protagonistes d´aquesta festa, que fa més de cent anys que celebreu.

Em complau tornar a veure les vostres carones i ullets, plens d´aquella il·lusió tan tendra que fa bategar els cors d´emoció. És un sentiment màgic que només pot brollar de les arrels de la innocència, però s´encomana i ens envaeix de felicitat. Els millors records de la nostra infància són els de la nit de Reis.

Ens agrada molt llegir els milers de cartes que ens envieu amb tantes peticions de joguines i regals, però alguns de vosaltres també m´heu fet arribar desitjos de pau per a tot el món i de solidaritat envers els països pobres. Hi ha coses que són molt difícils d´aconseguir, fins i tot per a uns mags com nosaltres! però si ho intentem tots plegats, de mica en mica ho aconseguirem.

Us donaré uns petits consells que crec que val la pena que tingueu en compte perquè contribuiran a crear un futur millor per a tothom. Les persones grans també han de parar l´orella, ja que són els qui us eduquen i han de donar exemple.

Hi ha uns valors que són fonamentals per tal que hi hagi una bona convivència entre els éssers humans, com són la llibertat i la justícia, entre molts d´altres. Un primer pas per aconseguir-ho, ara que encara sou infants, és aprendre a respectar totes les persones, és igual com vesteixin, de què treballin, com parlin o si són estrangers. El que de debò és important és que acceptin la vostra amistat.

Una altra cosa que us vull dir aquesta nit és que hem de vetllar per a la conservació de la natura. Ja sabeu que els recursos del planeta són limitats, i segur que heu sentit parlar del canvi climàtic i de la gran quantitat d´incendis als boscos. Així doncs, heu de ser prudents, reciclar i procurar no malgastar l´aigua. I els nens i nenes que heu demanat animals de companyia a les vostres cartes, no els abandoneu ni els maltracteu, sigueu responsables.

També vull animar-vos a continuar conservant les tradicions que aquest poble té tan arrelades. Ja sé que per Nadal el caga tió us ve a visitar i us obsequia amb llaminadures i regals. Gairebé és tan màgic com nosaltres! Heu d´estar orgullosos de viure en aquesta ciutat i en aquesta nació tan bonica i plena de festes divertides que la majoria dels vostres avantpassats ja celebraven fa molt de temps.

No m´allargo més, perquè ja deveu estar impacients per acabar de gaudir de la cavalcada i anar a casa de seguida per esperar els patges que, de ben segur, us portaran moltes joguines. Com podeu comprovar, els camions que ens acompanyen van atapeïts de paquets fins al capdamunt.

Moltes gràcies per la bona acollida que ens han ofert les autoritats d´Igualada aquí presents i ens acomiadem fins l´any que ve.

Que tingueu un bon any 2008 i sigueu molt feliços!

(Autora: Ada Jover i Sampere)

 

 

Apunteu-vos per rebre missatges
Comissió Cavalcada dels Reis d’Igualada, F.P
Avís legal  |  Crèdits  |  Contactar  |  Mapa Web
Comissió cavalcada dels Reis d’Igualada