Only they remain 74 days

Missatge any 2005

Sr. ALCALDE, REGIDORES I REGIDORS, IGUALADINES I IGUALADINS, ESTIMATS NENS I NENES

Aquest any hem arribat a la vostra bonica ciutat amb més il·lusió que mai. Primer de tot perquè, com cada any en aquesta data, desitgem veure les vostres cares plenes d´expectació i d´inquietud, tot esperant saber si es compliran els vostres desigs, si el nostre emissari, el Patge Faruk i el seu seguici, ens haurà transmès una opinió favorable per portar-vos les joguines o tot allò que heu demanat.

Us podem avançar que anem carregats amb presents per a tots vosaltres, perquè som coneixedors de què hi ha molts nens i nenes que ho heu ben merescut. També sabem que, aquells que encara teniu defectes a rectificar, heu fet el ferm propòsit d´esmenar la vostra conducta.

Avui venim amb més il·lusió que mai ja que el nostre llarg viatge des de terres llunyanes, guiats com sempre per l´Estrella d´Orient, l´hem realitzat en unes noves carrosses gràcies a la generositat dels ciutadans i ciutadanes i de l´Ajuntament d´Igualada. Carrosses que, com heu vist en el seu pas pels carrers engalanats i esplendorosos, representen el SOL, els PLANETES i la LLUNA, amb totes les CONSTEL·LACIONS.

Simbolitzen la creació de l´univers i són la representació de totes les forces que ens envolten i ens donen vida.

Nens i nenes que aneu a l´escola. Allí us explicaran amb detall el significat d´aquestes carrosses ja que, a més d´espectaculars i pròpies del segle XXI, també tenen un contingut pedagògic.

Nosaltres, els reis Melcior, Gaspar i Baltasar, apart dels regals, de la màgia i la il·lusió d´aquesta nit, també us portem uns consells i recomanacions:

Sigueu generosos i aprengueu a compartir: la solidaritat cada cop és més necessària en el nostre món. Vosaltres, nens i nenes, podeu aprendre a compartir les joguines, els caramels i les “xuxes” i, totes aquelles coses que teniu i que tant us agraden.

Estimeu de debò a pares, germans i amics. Només amb estimació fareu possible un món més obert i receptiu. Només amb amor sembrareu l´esperança en els cors.

Eviteu les discussions i les baralles. Déu ens donà el do de la paraula per tal de dialogar i solucionar les nostres diferències. Veureu que si esteu contents, en lloc de rondinar o fer rareses, tindreu més amics i amigues, podreu jugar amb molta més satisfacció, i en definitiva, sereu més feliços i encomanareu els altres la vostra felicitat.

Valoreu, per damunt de tot, la pau. Una cultura de la pau que s´aprèn en el si de la família, a través dels mestres i educadors i sobretot, en la pràctica diària. Si sabeu respectar els companys, les seves opinions i maneres de fer, així com les seves creences i tradicions, us adonareu que en la diversitat s´hi troba la riquesa.

Estudieu i treballeu molt. L´educació ha de ser la vostra herència més preuada. Cal que els nens i nenes, i els joves, l´aprofiteu i procureu aprendre d´allò més. Recordeu que el futur esdevindrà segons vosaltres el guieu.

No oblideu, tampoc, respectar i estimar la vostra ciutat. No embruteu els carrers, ni els parcs, ni els jardins d´Igualada. Sigueu considerats, nets, polits i endreçats. Gaudiu de tot allò que teniu al vostre abast i conserveu-lo perquè tothom ho pugui utilitzar i sentir-se´n orgullós.

Estimades nenes, estimats nens, joves i grans. L´any que ve tornarem, però mentrestant, que la il·lusió d´aquesta màgica nit no s´esvaeixi. Que tots els presents amb els que avui sereu obsequiats us agradin. I que l´alegria i la felicitat omplin a vessar els vostres cors i les vostres llars.

Us ho desitgen: MELCIOR, GASPAR I BALTASAR

(Autora: Rosa Mª Sánchez Fuentes)

 

 

Registration to receive newsletter
Comissió Cavalcada dels Reis d’Igualada, F.P
Legal disclamer  |  Credits  |  Contactar  |  Mapa Web
Comissió cavalcada dels Reis d’Igualada