Només queden 74 dies

Missatge any 2004

Il·lustríssim Sr. Alcalde, regidores i regidors, igualadins,

Enmig d´aquest vespre fredorós, sota el mantell blau fosc del cel, i amb el titil·lar dels estels, una estrella ha anunciat la nostra arribada. Com cada any, entre la majestuositat de les nostres carrosses i amb la companyia dels nostres patges per la Soledat hem fet entrada galana a Igualada amb destí a la plaça Castells.

En entrar a la vostra ciutat hem quedat realment astorats per la transformació que n´esteu fent: grans avingudes, carrers degudament urbanitzats, i moltes altres coses. Però per a nosaltres no és això el més important, sinó el que es porta dins del cor, el que cadascú de vosaltres sent i com actua.

Som conscients que el nostre món es fa difícil cada vegada més; també som conscients, i ho hem pogut veure, que la vostra convivència és al llindar de la multiculturalitat: heu de començar a aprendre a viure i a conviure amb diferents races, diferents cultures i diferents religions. Però això no és un problema, sinó tot el contrari: és una gran riquesa. O, sinó, mireu-nos, per exemple, a nosaltres tres: un de blanc, un de ros i un de negre. I n´estem gojosos, perquè tan sols d´aquesta manera potser podrem entendre el que vol dir la universalitat.

Avui, mentre pugem, amb el nostre pas festiu, alegre, tot saludant-vos, els nostres patges, sota la mirada pacient i controladora d´aquest fidel servent que ara fa seixanta anys us vam enviar per primera vegada aquí a Igualada, el Patge Faruk, aniran repartint-vos aquelles il·lusions, aquells regals, aquells desitjos que amb la vostra senzillesa, sota la humil expectació, ens heu demanat. Ja sabem que són moltes les coses que ens demaneu i el nostre esforç és en tot moment el poder-vos satisfer. De vegades, però, no tot es compleix. Tinguem present que avui és una nit d´il·lusió, una nit màgica, i que només ja amb el nostre pas per la ciutat, només ja en poder veure aquesta gran comitiva de patges, poder somniar en el que hi ha de bo en els cors de cadascú, poder trobar en cada un de nosaltres el nostre infant, ja hauríem de donar-nos per més que satisfets.

Infants d´Igualada: avui és la vostra nit màgica, i, per tant, l´heu de viure amb tota la il·lusió que el vostre esperit us encomani. Sigueu feliços a partir d´avui, perquè avui nosaltres també us tenim presents, així com també tenim presents a tots aquells infants que us miren a cavall dels estels, galopant ben feliços. I enmig de tota aquesta satisfacció tan viva només us demano que tingueu un petit moment i que encasteu el nas a la finestra de casa vostra i tanqueu els ulls. De cop, obriu-los i mireu al cel. Veureu que milions d´estels hi fan pampallugues. Mireu-los: són preciosos i grans, i com uns fars blaus, ara s´apaguen, ara s´encenen. Alceu els braços, perquè els estels us donen les mans, i recordeu que cada estel és també un infant.

Sigueu, doncs, com aquests estels i que la vostra claror no deixi mai de pampalluguejar; titil·leu i que l´escalf del vostre foc el pogueu escampar als companys, als familiars, als ciutadans; que l´escalf del vostre foc sigui sempre un missatge de pau, d´amor, de felicitat, de germanor.

Infants d´Igualada, igualadins, que tingueu una bona nit de Reis i que aquesta nit màgica sigui de les nits que millor recordeu com d´il·lusió.

Us ho diuen de tot cor en Gaspar, en Melcior i en Baltasar.

Gràcies, i bona nit!

(Autor: Xavier Pedraza i Jordana)

 

 

Apunteu-vos per rebre missatges
Comissió Cavalcada dels Reis d’Igualada, F.P
Avís legal  |  Crèdits  |  Contactar  |  Mapa Web
Comissió cavalcada dels Reis d’Igualada