Sólo quedan 74 días

Missatge any 2003

Bona nit Igualada:

Bona i màgica nit, infants tots, nens i nenes d´Igualada i de la comarca. I també bona nit a tots aquells que heu vingut aquí, avui, des de molts llocs de Catalunya o des d´altres terres de l´Estat. I fins i tot, des de països estrangers hi ha avui molts infants i persones per veure la nostra arribada. Gent de fora que ens visita i gent nouvinguda a la ciutat en busca de treball i que miren amb ulls nous aquesta festa.

A tots, a tots, gràcies. Moltes gràcies, perquè sou vosaltres els que feu que aquesta festa sigui tan especial, tan única i tan estimada.

Des de fa més de cent anys, ho sabeu bé, arribem aquesta nit a Igualada. Arribem en la més bella de les nits d´aquesta ciutat, en la nit del miracle de la il·lusió, en l´hora que tots volem, vosaltres i nosaltres, que sigui realment extraordinària.

Any rera any, des d´en fa més de cent, venim a Igualada i veiem la joia d´aquesta nit i volem compartir-la amb tots vosaltres, ciutadans d´Igualada, homes i dones, nens i nenes, avis i àvies, infants tots avui, encara que sigui només per aquesta estona màgica.

Aquesta és la nit més bonica d´aquesta ciutat. I sou vosaltres els que la feu tan bonica, tan única, tan ben feta i tan estimada. any rera any, feu que aquesta festa vagi millorant i des de l´arribada del nostre missatger el Patge Faruk, la ciutat és una festa per els més petits que vol dir que també és una festa pels grans. Una festa viva i alhora tradicional que omple d´il·lusió la ciutat.

També enguany arribem d´un llarg viatge. Venim carregats, no només de paquets, de molts paquets amb els regals que ens heu demanat en les cartes, sinó carregats també d´il·lusions i d´esperances que voldríem repartir per cada casa. Perquè són els somnis i les esperances, allò que, a vegades, fa falta una mica a moltes cases, i també el món. Perquè arreu del món el seu ser humà oblida massa sovint que els somnis de la pau, de la convivència, del progrés de cada dia, de la solidaritat, del respecte a la diferència, són possibles.

Volem recordar-ho ara. Al món hi ha generositat encara. Al món hi ha molta gent que es lliura als altres sense esperar gran cosa a canvi. Aquesta festa n´és un exemple. Neix de la ciutat, de la generositat de la ciutat, i vol ser generosa també per tal que cap nen i cap nena quedi sense el seu paquet de regal, sense la seva joguina. Aquest va ser l´objectiu de la festa quan va néixer entre vosaltres i que avui continua encara de manera admirable.

Gràcies Igualada, una vegada més, per aquesta rebuda esplèndida, per aquest emocionant entusiasme, per permetre´ns la joia de viure aquesta hora màgica pels vostres carrers i en les vostres cases. Això és únic. Us ho diem els Reis, el Melcior, el Gaspar i el Baltasar, profundament commoguts tots per l´esclat de joia d´una ciutat que avui és realment extraordinària.

Gràcies.

(Autor: Carles Mª Balsells)

 

 

Apuntaros para recibir el boletín
Comissió Cavalcada dels Reis d’Igualada, F.P
Aviso legal  |  Créditos  |  Contactar  |  Mapa Web
Comissió cavalcada dels Reis d’Igualada