Només queden 74 dies

Missatge any 2002

Sr. Alcalde, senyores i senyors regidors
Benvolguts ciutadans i ciutadanes
Estimats nens i nenes d´Igualada

Un any més, i seguint l´estrella que va guiar-nos fins al portal de Betlem, hem arribat a la vostra ciutat carregats de joguines. Venim a complir un deure que tenim contret amb tots vosaltres i que ens omple d´il·lusió, ja que la vostra rebuda i la vostra alegria ens fa oblidar de seguida les penalitats del nostre llarg viatge, des de les terres llunyanes d´Orient.

D´encà de la nostra vinguda, ara fa un any, han passat moltes coses en el nostre món, tantes que fins i tot nosaltres, que ja n´hem vist de tots colors, ens continuen sorprenent de tantes novetats, bones i dolentes. Precisament només fa quinze dies, que a casa vostra mateix, va visitar-vos la neu amb gran abundància, i segur que per a la majoria de vosaltres, els més petits, va ser el primer cop que vèieu el vostre carrer i la vostra ciutat tota guarnida de blanc. Va ser una nevada molt important, que si bé ha ocasionat alguns inconvenients i més d´un braç trencat, farà un bé immens als camps i als boscos de la vostra contrada, I, de la mateixa manera que cada any ens acolliu a nosaltres amb un cor tan gran i amb tanta calidesa, els nostres patges ens van informar que Igualada també havia sabut rebre amb els braços oberts centenars de persones que van haver de passar una nit fora de casa. Això està bé, i esperem i desitgem que continueu per aquest mateix camí i que ho feu sempre, de la mateixa manera, amb totes les persones de fora que vinguin a viure entre vosaltres.

Han passat moltes coses, només amb el pas d´un sol any... Però n´hi ha d´altres que duren sempre i que sempre tornaran, com és ara la nostra vinguda. Mai no ens oblidem de vosaltres i, passi el que passi en el món, mai no ens ve costa amunt d´agafar els nostres camells i les nostres carrosses per visitar la ciutat d´Igualada.

Ja sabeu que venim carregats de joguines per a tots vosaltres. I en portem per a tots, tant per als infants que han fet bondat de la bona com per a tots aquells altres que aquest dies s´han proposat de fer-ne més de la que feien. I és que nosaltres sabem que no ha cap falta ni cap error que no tinguin esmena i, com que sempre seguim la petjada de l´infant de Betlem, estem convençuts que l´amor i l´estimació ho salven tot. Si us estimeu els uns als altres, si els més forts ajuden els més febles i els més grans els més petits, vosaltres us fareu persones de bé, i tota la ciutat podrà continuar per molts anys el seu llarg camí de progrés i benestar.

Abans de la nostra vinguda, el nostre estimat patge Faruk, ja us ha explicat la conducta que esperem sempre de vosaltres. Avui, doncs, és una nit per ser feliços, per rebre el premi que tots us mereixeu. I no ho dubteu: nosaltres tornarem un any darrera d´altre per satisfer les vostres il·lusions i seguir la ruta que ens vam fixar aquell dia d´ara fa dos mil dos anys en què vam veure brillar per primera vegada l´estrella d´Orient.

Rebeu de nosaltres, Melcior Gaspar i Baltasar, una salutació plena d´efecte i que Déu us beneeixi!

(Autor: Antoni Dalmau i Ribalta)

 

 

 

 

 

 

Apunteu-vos per rebre missatges
Comissió Cavalcada dels Reis d’Igualada, F.P
Avís legal  |  Crèdits  |  Contactar  |  Mapa Web
Comissió cavalcada dels Reis d’Igualada