Només queden 74 dies

Missatge any 2001

Parlament del Rei Baltasar

Procedents de llunyanes terres, arribem avui a la vostra ciutat. Us volem dir que estem molt contents de tots vosaltres i que venim carregats de paquets, plens de joguines. El nostre emissari, el Patge Faruk, ens ha comunicat que aquest any el Llibre Blanc s´ha omplert. I això a nosaltres ens dóna una gran alegria.

Els reis, Melcior, Gaspar i jo mateix us felicitem pels vostres esforços per portar-vos bé; per fer els deures a l´escola; per deixar la tele, sense protestar, quan ho demanen els vostres pares; per no barallar-vos amb els germans, ni amb els companys d´estudis o de jocs; perquè un mengeu tot el que us posen en el plat, encara que algunes vegades no us agradi gaire; perquè endreceu les joguines; perquè procureu seguir els consells dels vostres mestres; perquè no us poseu mai a la taula sense haver-vos, abans, rentat les mans; perquè sou nets i polits i quan passegeu pels carrers d´aquesta bonica ciutat d´Igualada no llenceu mai els papers a terra.

Però per damunt de tot us felicitem ben de cor, perquè sabem, ens ho ha dit el nostre emisari i els altres patges, que vosaltres estimeu molt als vostres pares, germans, als avis, als mestres, als companys d´escola.

Avui nosaltres com a missatger d´aquell Nen Déu que va néixer fa dos mil anys i que ens va donar a tots un exemple de pau i d´amor, us demanem que estimeu a tothom, que no us baralleu amb ningú, ni amb aquelles nenes o nens que us vulguin fer enfadar. Ho prometeu, avui, que ho fareu així?... Us demanem també que sigueu capaços de compartir les joguines, les llaminadures, amb altres nens i nenes, que també els agraden i que no en tenen. –Si teniu dos caramels, en donareu un a una nena o nen que no en tingui cap?

També els Reis us demanen a vosaltres nenes i nens d´Igualada que la bondat que heu fet aquest dies ha de durar tot l´any. Els nostres patges sempre us veuen i nosaltres ho sabem tot. alguns de vosaltres que estàveu en el Llibre Negre, us heu portat molt bé aquest dies i heu passat al Llibre Blanc. Si a partir de demà torneu a fer maleses i a portar-vos malament us posaríem altra vegada al Llibre Negre i l´any vinent seria molt difícil d´esborrar els vostres noms, i ens sabria molt greu, estaríem molt tristos, però, no us podríem portar res.

Estem convençuts que us agradaran les joguines que avui els nostres patges us repartiran, d´acord amb el que heu demanat en les vostres cartes.

Us prometem que si sou bons i feu cas dels nostres consells, l´any que ve tornarem carregats amb els jocs que més us agradin.

A reveure, nens i nenes d´Igualada.

Una carinyosa abraçada dels Reis Melcior, Gaspar i Baltasar.

Us estimem molt!

(Autor: Magí Puig i Gubern)

 

 

 

Apunteu-vos per rebre missatges
Comissió Cavalcada dels Reis d’Igualada, F.P
Avís legal  |  Crèdits  |  Contactar  |  Mapa Web
Comissió cavalcada dels Reis d’Igualada