Només queden 74 dies

Missatge any 2000

Benvolgut Senyor Alcalde i autoritats totes. Molt estimats nens i nenes d´Igualada.

Voldríem saludar també, i molt particularment, aquells infants que han vingut d´altres indrets i que avui es troben a Igualada, amb els amics o la família, per participar de la nostra Festa. a ells, i també a totes aquelles altres persones que haurien volgut estar aquí, i que no ha pogut venir perquè estan malaltes o impedides, els tenim bén presents i els enviem la nostra més cordial salutació.

Un any més som testimonis de com, en una nit com aquesta, els ulls dels infants tenen aquella brillantor especial de les estrelles; i també els d´aquells que són més grans i que, des del fons del seu cor, també viuen –emocionats- la il·lusió d´aquesta veritable “caravana de somnis”. Tots ens tornem una mica més infants en allò de més noble que portem dintre.

Petits i grans, en aquest dies ens augurem els uns als altres els millors desitjos de pau i bona voluntat, així com un propòsit d´esmena per ser millors en la nostra relació amb els demés... Però aquesta nit, si us heu portat bé, us portarem tot allò que demaneu.

Sabem dels bons principis i l´esperit solidari de tots els nen i les nenes de casa nostra. amb la col·laboració de molts de vosaltres farem possible, un any més, que no hi hagi cap infant sense la il·lusió que dóna una joguina. D´il·lusions com aquesta hauríem de prendre´n bona nota els més grans i treballar, amb perseverança, per tal de fer possible el móm millor que ens demanen els infants i que, per deure moral, els hem de deixar.

Potser hauríem d´escoltar més els nostres infants i joves. Molts d´ells tenen una forta inquietud i moltes ganes de ser útils per una societat sense violència, on tots els nens i les nenes puguin gaudir del seu dret a estudiar, a jugar, a formar-se com a persones en la diversitat, a educar-se per la societat del futur, a ser feliços...

Hem estrenat un nou mil·leni, on s´hi albiren grans canvis. De nosaltres únicament depèn el fer possible que aquests canvis repercuteixin en un millor benestar de les persones, on prevalguin aquells valors humans tan senzills que venim repetint d´ençà que vàrem veure brillar aquella misteriosa estrella ara ha fet 2000 anys...

En aquest sentit hem constatat que tenim molta feina a fer. Ens cal neutralitzar la forta influència de la societat tan materialista i poc humana que tenim, tasca que haurem d´afrontar amb la mateixa fe que nosaltres seguim portant cada any, als nostres nens i nenes, les joguines que ens han demanat.

Estem segurs que, si escoltem el nostre interior i li fem cas, entre tots i totes posarem el nostre gra de sorra perquè els canvis que s´han de produir ho siguin en la direcció de seguir alimentant el millor dels sentiments que tenim els éssers humans, els seus homes i dones, els nens i les nenes, els joves i els de més edat...

I així poder mantenir viva la flama de la il·lusió i de l´esperança per forjar un món en pau, basat en el respecte i l´amor dels uns envers els altres, amb esperit i actituds solidàries.

Ens citem doncs, de nou, per l´any que ve, el la confiança que sota la màgia tan especial d´una nit com aquesta, cap fita ens ha de ser impossible.

Fins aviat!
(Autora: Maribel Nogué)

 

 

 

 

Apunteu-vos per rebre missatges
Comissió Cavalcada dels Reis d’Igualada, F.P
Avís legal  |  Crèdits  |  Contactar  |  Mapa Web
Comissió cavalcada dels Reis d’Igualada