Només queden 74 dies

Missatge any 2011

Reis d'Igualada 2011

Sr. Alcalde, senyores i senyors regidors.

Benvolguts nens i nenes!

Benvolguts igualadins i amics d´Igualada!

Bona nit d´il·lusions!

Rememorem avui la història de fa més de dos mil anys quan, seguint la llum d´un estel, els tres reis d´Orient anàrem a Betlem i oferirem or, encens i mirra al nen Jesús.

Com cada any, Melcior, Gaspar i Baltasar, venim a Igualada carregats de joguines pels nens i nenes i carregats d´il·lusions per a tothom.

Igualada és una ciutat de nens i nenes bons i alegres, i d´homes i dones esforçats i esperançats.

Volem que els nens i nenes seguiu fent bondat i per això desitgem que ajudeu als germans i companys, que obeïu els pares, avis i mestres, que mengeu el que us posen a taula, que us renteu bé quan cal, i que compartiu les joguines amb els germans i amics. Desitgem també que no digueu mentides, ajudeu a parar taula i a fer-vos el llit, a endreçar el quarto vostre i de les joguines. Fent això fareu contents els pares, fareu contents els Reis i estareu contents vosaltres.

Tots sabeu que el Patge Faruk, col·laborador nostre, pren constantment nota dels fets bons i no tant bons dels nens i nenes, i sap perfectament quins es mereixen més joguines i quins no tantes. Ser bons minyons requereix esforç i sobretot constància. I és bo premiar aquest esforç i aquesta constància. I això és el que venim a fer en aquesta nit màgica: venim a recompensar el vostre esforç i a encoratjar-vos per ser encara millors en l´any que acaba de començar.

Aquest missatge pels més menuts és també un missatge pels grans: portar-se bé sempre requereix esforç; corregir un error requereix esforç i perdonar als altres requereix esforç. D´altra banda, ho saben els vostres pares i avis, construir una ciutat requereix esforç, resoldre una crisi requereix també molt esforç, i armar l´autoestima d´un poble requereix un esforç col·lectiu que cal realitzar constantment. Venim avui a recompensar tots aquests esforços i a esperonar-vos a tots perquè els continueu fent sempre.

La nit de Reis és nit d´il·lusions, és nit de cares alegres i esperançades. Veure cada any pels carrers d´Igualada amb quin entusiasme ens rebeu, ens crideu i ens agraïu els regals que us portem ens omple de joia i ens convida a retornar any rere any.

Venim com cada any amb centenars de patges que amb poques hores us repartiran les joguines a casa vostre o a casa dels avis. Ells també es deleixen per venir a Igualada i omplir-vos de joguines!

Aquest any és encara més especial perquè celebrem que el desembre de 2010 la Conselleria de Cultura de la Generalitat ha concedit a la Festa de Reis d´Igualada, compresa pels actes dels dies 28, 1 i 5, el reconeixement oficial de Festa Popular d´Interès Cultural . Enhorabona!

Cal que entre tots seguim fent d´Igualada una Festa en un dia com avui. Una festa única. Una festa que cap més ciutat té com la vostra, que ens fem nostra! Això és un gran patrimoni de la ciutat que entre tots heu de preservar, i heu d´agrair a tots els que ho fan possible.

Nens i nenes d´Igualada sigueu bons. Això és una cosa fàcil de dir i que a vegades costa de fer. Però recordeu, petits i grans: si feu bondat sereu immensament feliços!

Endavant la cavalcada. Comença la gran festa, continua la nit màgica!

(Autor: Joaquim Solé Vilanova)

 

Apunteu-vos per rebre missatges
Comissió Cavalcada dels Reis d’Igualada, F.P
Avís legal  |  Crèdits  |  Contactar  |  Mapa Web
Comissió cavalcada dels Reis d’Igualada