Només queden 74 dies

Missatge any 2013

Reis d'Igualada 2013

Molt bona nit, Il·lustríssim Sr. Alcalde, autoritats, ciutadans i ciutadanes, nens i nenes de la ciutat d´Igualada, de la comarca i d´arreu.

Seguint la llum de l´estel de Betlem, des de fa milers d´anys, una vegada més, nosaltres, els Reis Melcior, Gaspar i Baltasar, hem tornat a Igualada amb un munt de joguines per a tots els nens i les nenes, i amb molt bons desitjos per a tothom. I, a més d´agrair la vostra entusiasta benvinguda, a tots tres, la il·lusió que brilla dels vostres ulls i l´exaltació del vostre somriure, ens omple també d´una enorme satisfacció.

Aquest darrer any, des que varem emprendre aquesta llarga ruta cap a Igualada, hem pogut observar que el 2012 ha estat un any d´importants contrarietats per a moltes famílies; i des d´aquí us volem transmetre un missatge d´esperança i d´il·lusió per a què tots els anhels de casa vostra es facin realitat al 2013, i que cada família que visqui situacions difícils pugui veure´s ben aviat reconfortada. No hi ha res que ens agradés més que, avui, tots vosaltres participeu d´aquests nostres desigs tan sincers.

Ah! Però! Ja ens toca parlar de vosaltres... Nens i nenes d´Igualada. Des de la setmana passada en què el nostre missatger, el Patge Faruk, va venir a visitar-vos, ens ha anat informant pas a pas sobre si -aquests últims dies- heu millorat el vostre comportament. De passada, us volem fer saber que hem llegit detingudament totes i cadascuna de les cartes que vareu escriure i vareu entregar al nostre ambaixador reial l´1 de gener.

Encara érem de camí que miràvem pàgina per pàgina el llibre blanc i el llibre negre a fi de comprovar quin estava més ple. I, ara, estem contents de veure que el blanc està ple dels noms dels bons minyons i quasi que no hi ha nens que no hagin fet bondat. Nosaltres som aquí per a premiar el vostre esforç, i animar-vos a construir un món de pau i de justícia.

Tanmateix tots tres creiem que és important que no oblideu algunes recomanacions per a posar en pràctica dia a dia, amb la més bona intenció de ser més i més bons minyons i unes bones persones. Així, sereu del tot exemplars quan estimeu molt i feu cas al pare i a la mare, als vostres avis, i a la resta dels familiars. I, sobretot, a l´escola convé que sigueu uns bons alumnes, que us porteu bé, feu tots els deures i estudieu força. A més, és molt important que apreneu a ser bons amics dels vostres amics i que sigueu generosos amb ells i hi compartiu les vostres coses; perquè tenir amics és un tresor.

Com és tradició, sempre venim acompanyats dels nostres patges, que d´aquí a una estona vindran a casa vostra a fer-vos entrega de les joguines que vareu demanar a la carta. Aquestes joguines que tan espereu són els regals que porten la nostra comitiva reial dintre d´uns camions que van plens a vessar.

Per últim, una vegada més ens congratulem de participar d´una Festa de Reis d´Igualada que és una Festa Popular d´Interès Cultural i que s´ha fet tan famosa per tot arreu. I, vigilant de no estendre´m, penso que ja és hora de complaure-us, nens i nenes d´Igualada, i recompensar la vostra impaciència i deixar-vos començar a fruir de la Nit de Reis amb la nostra Cavalcada... I, que –immediatament- torneu a casa per a rebre amb il·lusió als nostres patges, carregats de regals. Tot reiterant la nostra gratitud per la cordial rebuda, a totes les autoritats i a tothom aquí present, us desitgem que una alegria com aquesta us sigui ben propera al llarg dels 365 dies del 2013.

Au! Que comenci la Festa, nens i nenes d´Igualada! Bona nit a la màgia i la il·lusió!

Carmel·la Planell (5 de gener de 2013)

 

 

Apunteu-vos per rebre missatges
Comissió Cavalcada dels Reis d’Igualada, F.P
Avís legal  |  Crèdits  |  Contactar  |  Mapa Web
Comissió cavalcada dels Reis d’Igualada