Només queden 74 dies

Missatge any 2016

Reis Mags d´Igualada 2016 - Foto: Manel Caballé
Reis Mags d´Igualada 2016 - Foto: Manel Caballé

Nenes i nens d´Igualada!

Igualadins! Autoritats

Fa uns dies, mentre tots tres esperàvem que la magnífica estrella que ens guia cap a Igualada s'acostés des de la llunyania del firmament, parlàvem entre nosaltres del valors de la vostra Festa de Reis, i arribàrem a la conclusió de que coincideixen plenament amb els principis que els Reis d´Orient divulguem per tot el món.

Hem fet un llarg i esgotador viatge fins aquí, venim de lluny, venim d´Orient; Fixeu-vos si és lluny que la paraula Orient vol dir “lloc per on surt el sol”.

En aquest trajecte hem travessat ciutats i també petits poblets, alguns d´ells molt modestos i humils. A tot arreu hem fet el possible per deixar petjada dels nostres valors que com he esmentat són els mateixos que transmet la vostra festa centenària:  la solidaritat, la generositat i la integració entre molts d´altres, i de la mateixa manera que ho som a Igualada, hem estat també rebuts i recompensats amb la simpatia, l´amabilitat i l´hospitalitat dels seus habitants.

Ara mateix parlàvem amb el Patge Faruk. Ens ha posat al corrent de tot el que ha esdevingut a la vostra ciutat des de que hi va arribar el dia 28. Ell i els patges que l´acompanyen també ens han explicat el que han viscut fa només uns minuts i que reviuen cada tarda del 5 de gener;  en veritat que ens omple d´alegria i a la vegada d´emoció:

  • Han observat els ulls sovint cansats però avui plens d´il·lusió de la gent gran que han visitat a l´asil, i a les residències d´avis;
  • els ulls plens d´esperança i també exultants d´il·lusió de les persones malaltes que han vist a l´hospital;
  • els ulls desfermats d´energia vital de les persones amb discapacitats, que avui mostren també aquesta mateixa  il·lusió gairebé inexplicable.

Hi ha millors accions solidàries  que responguin a les inquietuds socials que les que promou la Festa de Reis d´Igualada? La vostra Festa  és exemple de l´empenta i bon fer de la ciutat en l´àmbit social, fins el punt  que és capaç de transformar, també avui, la vida d´aquelles persones menys afavorides.

Cada un de nosaltres, Melcior, Gaspar i Baltasar, formem part d´ètnies diferents i ens enorgulleix confluir junts a la vostra Festa, que lluny de qualsevol tipus de discriminació per raons ètniques i religioses propicia el diàleg cultural i el respecte mutu. La riquesa de la diversitat dels Tres Reis queda reflectida en tot el que ens envolta i representa, fixeu-vos:

  • Fa poca estona lluïa la claror esplèndida del sol, simbolitzats en la carrossa i la blancor del Rei Melcior.
  • Fa uns moments la vermellor del cel ens indicava el final del dia, que al igual que l´albada rogenca coincideixen amb la imatge que projecta  el Rei Ros.
  • Ara gairebé és de nit, Nit de Reis, el color fosc del Rei Baltasar i la lluna plena presidint el decorat de la seva carrossa tanquen el cercle.  Blanc, Ros i  Negre; dia, capvespre i nit;  tres símbols de la diversitat però que no existirien l´un sense l´altre; valors d´integració de totes les races i ètnies reunides ara i aquí, a Igualada.

El vostre lema “cap nen sense joguina” que representa l´essència més punyent del batec de la ciutat i que ha encoratjat durant molts dies l´activitat de tots els voluntaris, encapçala ja des d´aquest moment la Festa més consolidada, arrelada i participada de la societat igualadina. Els més ancians ens han rebut amb l´orgull d´haver contribuït durant més d´un segle a la seva consolidació, i ara, a aquesta hora passen el relleu als més menuts, protagonistes  i garants de que perduri en el futur.

Nens i Nenes, estem impacients per retrobar-nos amb tots vosaltres als carrers més cèntrics d´Igualada, el miler de patges que ens acompanyen esperen el nostre senyal per seguir la llum de l´estrella i per iniciar la cavalcada, per pujar als vostres balcons, per visitar cada domicili i per lliurar-vos el contingut d´il·lusió que transportem. Ho faran de manera personalitzada, tots i cada un de vosaltres rebreu del vostre patge l´obsequi que mereixeu, i amb la generositat  del premi a la vostra bondat.

Nens i nenes, entre tots i especialment  amb el vostre esforç, hem aconseguit que no quedi cap nom apuntat al llibre negre, així que des d´ara, i amb la tranquil·litat de que tots el vostres noms són al llibre blanc,  gaudiu tan com us sigui possible d´aquesta nit màgica de Reis.

Jordi Camins Just – 05 de Gener del 2016.

Apunteu-vos per rebre missatges
Comissió Cavalcada dels Reis d’Igualada, F.P
Avís legal  |  Crèdits  |  Contactar  |  Mapa Web
Comissió cavalcada dels Reis d’Igualada