Només queden 74 dies

Missatge any 2017

Reis Mags d´Igualada 2017 - Foto: Manel Caballé
Reis Mags d´Igualada 2017 - Foto: Manel Caballé

Molt bona nit.

Sr. Conseller de cultura de la Generalitat de Catalunya, senyor alcalde, autoritats, Igualadins, igualadines, parents i amics vinguts d´arreu. Volem fer una salutació molt especial a totes aquelles persones vingudes d'altres llocs i que potser avui viureu aquesta festa màgica per primera vegada.

Una forta abraçada a totes aquelles persones que avui no poden ser aquí. Persones vulnerables perquè viuen moments difícils per la seva edat, per la seva situació econòmica  o per malaltia. Sapigueu que us portem al  cor i us enviem el nostre amor i els nostres desitjos de millora i consol  per aquest 2017.

Però per sobre de tot la nostra salutació a totes les nenes i els nens d´Igualada i d´arreu del món. Aquesta és la vostra festa, una festa plena de màgia i d´il.lusió. Il.lusió que veiem ja reflectida en els vostres ulls i en les vostres cares somrients.

Fa més de dos mil anys vàrem emprendre camí des de terres llunyanes tot seguint una estrella que ens va portar fins a Betlem per obsequiar al nen Jesús i avui, una vegada més, des d´Orient i seguint aquella llum misteriosa hem arribat novament a la vostra bonica ciutat d´Igualada carregats de joguines i regals  per a tots i totes.

Estem molt contents i  sorpresos perquè ens heu rebut amb una nova música,  un himne dedicat a nosaltres, als Tres Reis, que heu anomenat “5 de gener”. Moltíssimes gràcies a tots els que l´heu fet possible! Des d´ara i al llarg de la cavalcada  compartirem aquesta música  amb l´himne més estimat i cantat per aquesta ciutat que és l´Himne del Patge Faruk.

Nenes i nens d´Igualada, el Patge Faruk ja ens ha fet arribar totes les vostres cartes, les hem llegides amb molta cura i amb molta il.lusió i no us decebrem, però vosaltres ja sabeu que hi heu de posar de la vostra part. No s´hi val només fer bondat uns dies abans de la nostra vinguda, això no seria jugar net. Heu de fer bondat tot l´any, estimant molt a qui teniu al vostre costat, compartint les coses amb els vostres germans, companys i amics. Sigueu generosos i estudieu molt. Vosaltres sou l´esperança perquè d´aquí uns anys el món sigui molt millor per a tothom.

Les persones grans us han d´ajudar a obrir camí. Grans, sigueu per aquests menuts un exemple de grandesa de cor. Tant de bo la vostra estimada Igualada sigui un exemple de solidaritat per a totes les persones.

Tenim molta feina a repartir regals, però no volem deixar passar l´ocasió de felicitar-vos per el premi que us ha atorgat la Generalitat de Catalunya en declarar la Festa de Reis, Festa Patrimonial d´Interès Nacional, un reconeixement ben merescut per la tasca que any rera any des del 1895 es fa a Igualada per tal que aquesta nit sigui la nit de la il.lusió. Gràcies a totes les persones que fan possible que tornem cada any i gràcies perquè tots i totes vosaltres ens acolliu amb els braços oberts i això fa que puguem sentir molt intensament l´estimació de tots els nens i nenes d´aquesta ciutat.

Nosaltres tres i tota la comitiva de patges que ens acompanyen ens en anem a treballar, a complir amb el nostre deure que és el de portar la il·lusió a les famílies.

I vosaltres, obriu el cor, tanqueu els ulls i al compàs de les nostres músiques, deixeu-vos endur per la màgia i la il.lusió d´aquesta nit.

Melcior, Gaspar i Baltasar

Autora: Isabel Casas Penas (05 de gener del 2017)

Apunteu-vos per rebre missatges
Comissió Cavalcada dels Reis d’Igualada, F.P
Avís legal  |  Crèdits  |  Contactar  |  Mapa Web
Comissió cavalcada dels Reis d’Igualada