Inici

Biografia de Joan Just i Bertran

Va néixer a St. Cugat de Sesgarrigues l'any 1897. Es formà musicalment a l'Escolania de Montserrat, on hi va romandre durant 7 anys. Va perfeccionar els estudis musicals amb els mestres Enric Morera i Lluís Millet. L'any 1921 obtingué el càrrec de director de música en el col·legi de Santo Domingo d'Orihuela. Fou cofundador de l'Acadèmia Albèniz de Barcelona, on desenvolupà el càrrec de professor d'harmonia.

Professor Joan Just i Bertran (1897-1960)
Professor Joan Just i Bertran (1897-1960)
L'any 1931 el mestre Just es va fer càrrec com a director del Conservatori de Música de l'Ateneu Igualadí. L'any 1932 va fundar l'orfeó mixt d'aquesta entitat. L'any 1940 fundà i dirigí la Banda Municipal d'Igualada. Fou l'any 1947 un dels membres fundadors del Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada, on es va fer càrrec de la Secció de Musicologia. Creà i dirigí l'Schola Cantorum i el Cor Mixt i va promoure la creació de Joventuts musicals. L'any 1950 va començar la publicació dels cinc primers quaderns de cançons populars.

L'any 1953 va escriure la música de l'Himne al Patge Faruk per encàrrec de la Comissió dels Reis d'Igualada. És autor de moltíssimes composicions musicals algunes d'elles divulgades a l'estranger.

El mestre Just a més de ser un músic de gran categoria tenia unes qualitats humanes excepcionals. Va morir a Igualada l'any 1960.

Comissió Cavalcada dels Reis d’Igualada, F.P
Avís legal  |  Crèdits  |  Contactar  |  Mapa Web