Els Reis de l’Orient, són, segons el Nou Testament,
uns mags (o savis) que, guiats per un estel, van dur regals a Jesús.  Aquests presents van ser or, encens i mirra. Fidels a la mil·lenària tradició Ses Majestats venen cada any a Igualada carregats d’obsequis pels més menuts, i omplint el cor de joia a petits i grans.

La Cavalcada

Cada 5 de gener Melcior, Gaspar i Baltasar arriben a Igualada amb les seves majestuoses carrosses. Els acompanyen les bandes de música i una gran cohort de patges. Tots els carrers de la ciutat s’omplen de gom a gom per oferir la més càlida benvinguda a tan il·lustres personatges.

El Patge
Faruk

El Patge Faruk és l’emissari reial que cada 28 de desembre arriba a Igualada. Sempre ve acompanyat d’una munió de patges i dels llibres blanc i negre. Al blanc hi són els nens i nenes que es porten bé i al negre, els que encara tenen quelcom a millorar. El dia 1 de gener recull les cartes de la mainada i les fa arribar a Ses Majestats. El dia 5, abans de la Cavalcada visita els centres hospitalaris i les residències d’ancians.

Els Patges

Els patges són els servidors que acompanyen als Reis de l’Orient, el dia de la seva arribada a Igualada. Un cop conclosa la Cavalcada visiten totes les llars de la ciutat per portar les joguines als menuts de les famílies. Aquests col·laboradors reials no només porten obsequis, sinó que també reparteixen il·lusió.

Un dels fets diferencials de la Cavalcada dels Reis d’Orient a Igualada és que quan els patges reparteixen els obsequis a les famílies, utilitzen unes escales per arribar als primers balcons o finestres de les llars situades als carrers per on passa la cavalcada. Any rere any es manté aquesta tradició històrica que s’inicià amb la primera Cavalcada, l’any 1899.

Si vols estar al cas i rebre tota la informació sobre els diferents actes de la gran festa que s’organitza a la ciutat d’Igualada, amb motiu de l’arribada de Ses Majestats, apunta’t a Missatges Reials.

 

MISSATGES REIALS

125 anys

Fes scroll per navegar