Cavalcada 2020

Ja han passat 125 anys des que un grup de persones del Centre Catòlic d’Obrers comencés una de les festes i tradicions igualadines que atrauen més gent, i que uneix a més famílies i amics amb un únic desig: portar il·lusió i felicitat a tothom. Aquests dies tots ens tornem petits i encomanem la nostra infantesa a tothom.

Aquella festa i cavalcada que començava modestament el 1895 anys al Centre Catòlic s’ha transformat en la Festa de Reis d’avui, i en un ventall d’actes que mouen a tota la quitxalla, i també als grans de tota la ciutat. Així es com any rere anys hom pot veure les famílies anant a rebre el Patge Faruk, el 28 de desembre, a donar-li la carta, l’1 de gener, a atapeir els carrers d’Igualada per veure l’arribada dels Reis, el dia 5 de gener i, finalment, en el moment culminant de l’espera a casa dels patges portaran les joguines, els presents, els obsequis…

Aquelles persones pioneres de la Festa dels Reis van començar perquè tenien fe, creien en els Reis i encomanaven aquesta creença als seus descendents i a altres amb el ferm desig continuar amb la Festa.

Des de l’actual Comissió Organitzadora de la Festa de Reis d’Igualada esperem que aquest encomanament que han tingut totes les anteriors persones organitzadores d’aquesta Festa al llarg d’aquests 125 anys i tots els igualadins, romangui al nostre imaginari de ciutadania per poder continuar festejant aquesta gran Festa dels Reis d’Igualada. Celebrem-ho tots plegats!

Data i Horaris

05.01

Arribada de la Cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient

17.15h

Passeig Verdaguer cantonada carrer Santa Joaquima de Vedruna.
Repic de campanes per anunciar la sortida de la cavalcada
Petita actuació de les bandes i rebuda de les autoritats locals a Ses Majestats els Reis d’Orient.

18.00h

Inici de la cavalcada amb acompanyament de bandes

Recorregut:
Passeig Verdaguer (cantonada Joaquima de Vedruna),
Avinguda Montserrat,
Avinguda de Caresmar,
Carrer de la Soledat,
Plaça del Rei,
Carrer de Sant Jordi,
Rambla del General Vives,
Rambla de Sant Isidre,
Rambla Nova,
Rambla Sant Ferran,
Plaça Castells

Bandes:
Banda de Música d’Igualada
Unió Filharmònica d’Amposta
Banda de Música del Prat de Llobregat

Recorregut