Cavalcada 2022

Ja han passat 125 anys des que un grup de persones del Centre Catòlic d’Obrers comencés una de les festes i tradicions igualadines que atrauen més gent, i que uneix a més famílies i amics amb un únic desig: portar il·lusió i felicitat a tothom. Aquests dies tots ens tornem petits i encomanem la nostra infantesa a tothom.

Aquella festa i cavalcada que començava modestament el 1895 anys al Centre Catòlic s’ha transformat en la Festa de Reis d’avui, i en un ventall d’actes que mouen a tota la quitxalla, i també als grans de tota la ciutat. Així es com any rere anys hom pot veure les famílies anant a rebre el Patge Faruk, el 28 de desembre, a donar-li la carta, l’1 de gener, a atapeir els carrers d’Igualada per veure l’arribada dels Reis, el dia 5 de gener i, finalment, en el moment culminant de l’espera a casa dels patges portaran les joguines, els presents, els obsequis…

Aquelles persones pioneres de la Festa dels Reis van començar perquè tenien fe, creien en els Reis i encomanaven aquesta creença als seus descendents i a altres amb el ferm desig continuar amb la Festa.

Des de l’actual Comissió Organitzadora de la Festa de Reis d’Igualada esperem que aquest encomanament que han tingut totes les anteriors persones organitzadores d’aquesta Festa al llarg d’aquests 125 anys i tots els igualadins, romangui al nostre imaginari de ciutadania per poder continuar festejant aquesta gran Festa dels Reis d’Igualada. Celebrem-ho tots plegats!

Data i Horaris

05.01

Arribada de la Cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient

17.30h

Passeig Verdaguer, Escola Mowgli.
Les autoritats rebran a Ses Majestats els Reis d’Orient i realitzaran el seu tradicional Pregó des de la balconada de l’Escola Mowgli.

18.00h

Els focs artificials anunciaran a la ciutat que els tres Reis d’Orients inicien la cavalcada seguint el recorregut habitual:

Recorregut:
Passeig Verdaguer,
Avinguda Montserrat,
Avinguda de Caresmar,
Carrer de la Soledat,
Plaça del Rei,
Carrer de Sant Jordi,
Rambla del General Vives,
Rambla de Sant Isidre,
Rambla Nova,
Rambla Sant Ferran,
Plaça Castells

Banda:
Banda de Música d’Igualada

Recorregut